SUPPORTERE: HVORFOR ER MEAT FREE MONDAY EN GOD IDÈ?

Pernille

Pernille Aalund 

Forfatter og foredragsholder 

Vi kan gøre en forskel. Gribe en enkelt dag om ugen og sætte et helt andet fokus. Gøre mandagen til en kødfri dag og på den måde være en del af et fællesskab, der rækker længere end egne behov. Erstatter det vi ’plejer’ med en ny vilje … viljen til at ændre det, vi nu ved ikke længere er gangbart og med en respekt for det vi ved, vi er en del af. Erstatter ’have’ med at ’give’. Vanen med en anden vej. En bedre vej.

 Marie

Marie Steenberger

Ernæringsekspert og madmentor

“MeatFree Mondays er ikke bare godt for miljøet. Det er også sundt for kroppen at erstatte et stort indtag af kød med grøntsager, linser og bønner. At der også er penge at spare på husholdningsbudgettet, når kødet erstattes af grøntsager, gør Meat Free Monday til et meget sympatisk og klogt valg for alle”

sys

Sys Bjerre

Sanger og sangskriver.

“Jeg synes at Meat Free Monday er et fantastisk initiativ.

Jeg er selv vegetar og selvom det er en beslutning jeg har glædet mig over hver dag siden jeg tog den, for snart 5 år siden, er jeg godt klar over at det ikke er en livsstil som passer alle lige godt. Meat Free Monday gør det mere overskueligt for de fleste at prøve kræfter med det kødfri køkken. Det er klogt tænkt og det virker.”

luise

Luise Vindahl 

 Madblogger og sammen David om Green Kitchen Stories.

Meat Free Monday er en fantastisk mulighed for at gøre en forskel for miljøet, for din sundhed og for dyrevelfærd. Bliv kreativ i køkkenet og sæt grøntsager og plantebaseret protein i fokus og oplev forskellen. Og forhåbentlig bliver Meat Free Monday til flere dage i ugen.”

Mads Bo 1

Mads Bo

Juice- og smoothieekspert, stifter af High on Life.

“Anatomisk og fysiologisk set minder mennesket mere om en chimpanse end et rovdyr. Vores fordøjelsessystem er nærmest identisk og vores DNA er 98 % den samme. Derfor vil jeg af sundhedsmæssige, miljømæssige og ikke mindst karmamæssige og årsager anbefale alle at sænke deres kødindtag dramatisk. Men en kødfri dag om ugen kan for mange være et godt sted at starte.”

Niels Hausgaard

Entertainer og sangskriver

“Det skal fise ind ved os alle sammen, at vi har hver især et ansvar for, hvad det er for en klode, vi skal efterlade os. Og der kommer kødspiseri i den grad og i højere grad ind, for vi producerer mere og mere og til større og større skade for os alle sammen og ikke mindst for dyrene.”

Lars Muhl

Lars Muhl

Forfatter og sanger.

“Hvis vi overhovedet skal gøre os chance for at levere mad til hele verden, så er det nødvendigt, at vi nedsætter vores kødforbrug, så derfor!”

Selina Juul 1

Selina Juul

Stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

“Jeg synes at Meat Free Monday er en god sag.”

Lene Hansson

Lene Hansson

Kostvejleder og forfatter

“Det giver god mening, at vi sparer på jordens ressourcer og vi sparer på dyrenes lidelse og  samtidigt så får vi en meget sundere krop, når vi skal undvære alt det kød!”

 Mickey2

Mickey Gjerris

Lektor i bioetik ved KU, forfatter og foredragsholder.

 “Der er mange grunde til at spise mindre kød. Hensyn til dyr, natur, klima og fremtidige generationer er nogle af de grunde, som ofte bliver fremført. Kød er med andre ord ikke længere en selvfølgelighed, men et valg. Et valg, som kan diskuteres og bør begrundes i en etisk sammenhæng.”

sonja 1

Sonja Ohlsson

Meditationslærer og foredragsholder ved Brahma Kumaris.

“Vegetarisk mad, tilberedt med omsorg, nærer hele vores væsen og giver indre fred.

Det bidrager til planetens sundhed og fremtid ved at mindske vores miljøaftryk væsentligt.”

 

Birgitte

Birgitte Raaberg

Skuespillernde

“Én dag om ugen, den kan vi alle sammen være med på, og det handler ikke om at frelse verden. Men én dag om ugen, det minder os om, hvor let og lækkert og skønt det er at spise grøntsager.”

Jesper Ryhdahl

Jesper Ryhdahl

Grundlægger af restaurant 42 Raw.

“Det er noget, som alle kan overskue at implementere i deres egen daglige almindelige måde at spise på.”

Jesper Dalgaard Pøhler

 Filosof og kommunikatør, skriver debatindlæg, blogger og holder foredrag.

“Det er lige til at blive forpustet, hvis man først sætter sig ind i klimaforandringer, dyrevelfærd og miljøproblematikker. Særligt, når det går op for én, at man selv kan påvirke det i enten positiv eller negativ retning. Meat Free Monday gør det nemt at starte et sted:

Hold en kødfri mandag! Hvis vi alle gør det fra næste uge af, går vi en grønnere tid i møde!”

18 berømtheder støtter Meat Free Monday, du kan se dem HER

Støttere