MFMs Madblog – Grønne Opskrifter

Mit navn er Johanne Mosgaard. Jeg har bloggen Englerod og er forfatter til kogebøgerne Grønskolling og Grøn Grillfest. Derudover underviser jeg i madlavning i Århus og Aalborg. Jeg elsker at eksperimentere med grønne retter og vise at kødfrie retter ikke kun er salater, men også er mættende og velsmagende retter. Alt maden jeg laver er vegansk, men kan også fint bruges som supplement til en kødspisende livsstil, f.eks. til Meat Free Monday.“ Johanne deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter

Englerod nyt

“Mit navn er Johanne Mosgaard. Jeg har bloggen Englerod og er forfatter til kogebøgerne Grønskolling og Grøn Grillfest. Derudover underviser jeg i madlavning i Århus og Aalborg.

Jeg elsker at eksperimentere med grønne retter og vise at kødfrie retter ikke kun er salater, men også er mættende og velsmagende retter. Alt maden jeg laver er vegansk, men kan også fint bruges som supplement til en kødspisende livsstil, f.eks. til Meat Free Monday.”

Johanne deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter

englerod roedbedefalafler

Rødbedefalafler.

englerod kartoffelquinoasalat

Kartoffelsalat

englerod blomkaalssushi

Blomkåls Sushi

englerod gazpacho

Gaspacho

Mia nyt

“Mit navn er Mia, og jeg er forfatter til kogebogen Vegansk velvære, og jeg har madbloggen miasommer.dk.

Mit mål er at gøre det nemt for folk at vælge grønt af hensyn til dyr og miljø. Jeg har tre børn, så jeg prioriterer at lave sund og hurtig mad til hverdag.

Uanset om man vil spise kødfrit hele tiden eller en enkelt dag om ugen, så gør man en forskel, hver gang man vælger grønt.”

Mia deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:Butterdej nyt

Butterdej

Burger nyt

Burger

Linse nyt

Linse

Falfel nyt

Falafel

Naturli

kødfri dage

“Naturli’ var pionerer på det danske marked og har været plantebaseret øko-leverandør til det danske folk siden 1988. Med snart 30 års erfaring ved vi ét og andet om plantebaseret mad, og vi har været med i hele udviklingen af det veganske madudbud i Danmark. En spændende udvikling, der har været stadigt opadgående . For en del år siden startede vi Plantebevægelsen på Facebook, fordi vi ønskede mere end blot at promovere vores egne produkter. Vi ønskede at skabe et forum for danskere med interesse i plantebaseret mad. Ligesom Meat free Monday viser vi ingen løftede pegefringre, men vil gerne inspirere til en mere plantebaseret livsstil”

Naturi` deler med os nogle af deres udvalgte opskrifter:

havrehorn

Havrehorn

grøn fibersmoothie

Grøn fibersmoothie

Kantaraltoast

kantareller

Spinatlasagne

Spinatlasagne

planteæderen nyt

Maria // Planteæderen

” Mit navn er Maria, men nogle kender mig måske bedre som “Planteæderen” på diverse medier. Til daglig driver jeg madbloggen Planteæderen.dk, hvor jeg deler min glæde og store passion for plantebaseret mad. Opskrifterne er til dig, der ønsker at leve en mere bæredygtig, miljø- og dyrevenlig livsstil – hvad end du vil starte med at spise ét grønt måltid om ugen eller som jeg leve 100% vegansk. Små skridt er altid bedre end ingen.

Min vision og drøm er at gøre den veganske livsstil lettilgængelig for alle. At vegansk mad er besværligt, dyrt, kedeligt og næringsfattigt, skal streges af listen over dårlige grunde til at fravælge den dyrevenlige livsstil. ”

Maria deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:spagetti Maria
Tun Maria
Burger Maria
Aubergine Maria

Friske Spirer logo

Mit navn er Miriam Sommer. Jeg er kvinden bag FRISKE SPIRER, som består af sitet, FriskeSpirer.dk og shoppen Spirefroe.dk. Jeg deler min viden og passion for hjemmedyrkede spirer på de to sites samt via videoer og flere bøger.

Mit mål er at gøre det nemt og sjovt for dig selv at dyrke dine økologiske spirer året rundt. Det er en skøn hobby for store og små, I lærer meget om planter og så er hjemmedyrkede spirer godt for miljøet. 

Alle kan dyrke spirer uanset dine evner med grønne fingre. Det er nemt, og spirer er lækkert på al slags mad med og uden kød. Opskrifterne på mine sites er vegetariske for at vise, hvor nemt det er at leve grønnere.”

Miriam deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:

Miram Sommer Web Smoothie med spirer FRISKE SPIRERSmoothie med spirer og Naturlig´ havre drikMiriam Sommer Web Proteinrig guacamole med spirer af kikærter FRISKE SPIRERProteinrig guacamole med radisespirerMiriam Sommer Web Spinatlasagnette med quorn FRISKE SPIRER

 

Anette // Mad Med Glød

“Jeg hedder Anette. Jeg har bloggen Mad med glød.  At lave nærende, smuk og lækker plantebaseret mad, af økologiske/biodynamiske råvarer, er min store passion.

Jeg ønsker at være med til at inspirere, til at gå ombord i alle de skønne, farverige grønsager, frugter, korn, bønner/linser, nødder, kerner og frø der findes.

Jeg vil rigtig gerne være med til at vise, hvor lækker og nærende mad, man kan lave af plantebaserede råvarer.

Ud over at dele mine opskrifter og billeder på bloggen, har jeg også en Instagram profil, der hedder @madmedgloed, hvor jeg næsten dagligt poster billeder til inspiration.

Du kan også finde ”Mad med glød” på Facebook.

Håber du vil blive inspireret til en grønnere og mere dyrevenlig hverdag.

Jeg er rigtig glad for at samarbejde med Meat Free Monday, da jeg synes at det er en super god idé at starte med én dag om ugen uden kød. Det kan alle være med til.

Derfor er Meat Free Monday et rigtig godt initiativ. Det er det både for dyrene, klimaet og vores sundhed. Og hvis rigtig mange ville vælge at spise plantebaseret bare én dag om ugen, ville det være et stort skridt på vejen mod en grønnere og mere dyrevenlig verden.”

Anette deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:madblog 1 buttermeanmadblog 2 smashed potato
madblog 3 sennepsmarineret
madblog 4 blåbær

Ditte Gad Olsen

“Hej, jeg hedder Ditte. Jeg er forfatteren bag den veganske kogebog: Vegansk for alle, og hjemmesiden med sammen navn. Jeg studerer Ernæring og Sundhed – så jeg går selvfølgelig højt op i sundhed, men for mig er den mentale sundhed lige så vigtig som den kropslige.

Jeg synes, at Meat Free Monday er en fantastisk idé, da konceptet viser, at en kødfri dag om ugen både er let at komme i gang med; at kødfri mad er super lækkert; og at en kødfri dag kan inspirere til at få lidt mere sjov i køkkenet! Der bliver gjort op med fordomme og usikkerheder omkring en grønnere kost, og det er, hvad der er brug for for at kunne sikre kommende generationer en sund og stærk jord og klode.”

Ditte deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:

Ditte
Ditte 2Ditte 3
Ditte 4

Christine Bonde

” Hej, mit navn er Christine Bonde!

Jeg er bachelor i Global Nutrition and Health fra 2016, holistisk sundhedscoach, Strala yoga guide, nyudklækket forfatter til kogebogen Vegansk til den søde tand og madnørd med stort M.

Jeg elsker mad. At lave den, spise den, opleve den, opdage den, studere den, fotografere den, dele den. Jeg ser ikke kun mad som brændstof men også som et middel til at skabe en god forbindelse til mig selv og andre mennesker. Derudover er det en mulighed for at støtte etiske og bæredygtige formål og selvfølgelig påvirke mit helbred i en positiv retning. Jeg elsker at spise plantebaseret, og økologi og bæredygtighed står mit hjerte meget nært. Jeg tror på at vi gør vores krop en stor tjeneste ved at spise mad der er så tæt på sin oprindelige tilstand som muligt men samtidig let for fordøjelsen. Derudover går jeg meget op i at næring og nydelse går hånd i hånd – uanset om det drejer sig om dagens første måltid, en hurtig frokost på farten eller den søde, selvforkælende dessert.

Mit lille online-univers, christinebonde.dk afspejler min faglige baggrund i kombination med min kærlighed til mad og udvikling af opskrifter. Jeg håber at du vil følge med og føle dig inspireret til at gøre noget godt for dig selv.”

Christine deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:Christine burger
Christine pizza
Christine spidskålsalatChritine Brownies

Simple Feast

“En kødfri mandag er en dør der åbnes til en ny verden af smage og retter. En dag om ugen kan vi alle forholde os til, men denne ene dag kan gøre en forskel for vores fremtid. Denne ene dag åbner døren til mere indsigt om vores miljø og vores sundhed.

En kødfri dag om ugen kan blive til to, tre eller måske mange flere. Med Simple Feast får du med garanti tre kødfrie dage, og inspiration til resten af ugen.”

Simple Feast deler med os nogle af deres udvalgte opskrifter:

Simple Feast White beansoup
Simple Feast Bagt aubergine 02
Simple Feast African Groundnut Stew

kan man helbrede med mad? Kan vi sammen, ved at lave små ændringer i vores madvaner gøre verden til et grønnere og sundere sted at leve? Kan man overhovedet lave lækker mad hvis man udelader bestemte fødevarer som kød, mælkeprodukter og gluten? Kan man være sund OG ufanatisk på samme tid?
På helbredmedmad.dk deler jeg opskrifter, tips, viden og guides, til en sund og helbredende livsstil. Alle mine opskrifter er uden kød, mælkeprodukter, sukker og gluten, og min mission er, at udbrede viden om, og inspiration til, at de ovenstående spørgsmål nemt kan besvares med JA, uden at ens liv går hen og bliver kedeligt og fanatisk, men at man i stedet oplever at være stærk, glad og i balance!

Anna 1
Anna 2
Anna 3
anna 4

SimpleGreen

Jeg hedder Christina, er 38 år, gift og mor til to krudtugler.Jeg har interesseret mig for sundhed de sidste 15 år, og har mærket på egen krop, at kost gør en forskel. Jeg prøver at få så meget grønt som muligt ind i min hverdag. Deraf er SimpleGreens kommet til.Jeg håber at kunne inspirere andre til at få flere grøntsager (med masser af smag) ind i kosten på en simpel og kreativ måde.Udover denne inspirationside med tilhørende webshop, afholder jeg bl.a. grønne workshops i Folkets Madhus, men jeg tager også ud til private arrangementer.

Simple Green 1

Simple Green salat appelsin

Simple Green 2

Linn // Frk. Kræsen

 “Jeg hedder Linn. Jeg står bag madbloggen Frk. Kræsen og kogebøgerne ‘Mad for begyndere’ og ‘Mad for begyndere – mere grønt’.

“Jeg laver nem grøn hverdagsmad, som alle kan lave hjemme i deres eget køkken. Det grønne spiller tit hovedrollen i mine retter, og jeg synes at Meat Free Monday er en perfekt start, hvis man selv vil komme i gang med at spise mere grønt.”

Linn deler med os nogle af sine udvalgte opskrifter:

kantareller-10

Kantareller

froken-kraesen-opskrift-pizza-squash-rucola-1

Pizza

pandekager

Pandekager

spagetti

Pasta