KØDFRI JANUAR 2018

31. December 2017

Vores samarbejdspartner Simple Feast inviterer alle til at holde En Kødfri Januar 2018 og viser os de positive konsekvenser ved at gøre det!.
Eksempelvis: Én kødfri dag: 1300 l vand. Det vil sige, at ved blot at holde de 5 mandage i Januar måned kødfri, svarer det til en besparelse på 6.500 I vand.. Så meget kan én person gøre ved at holde Kødfri Mandag (Meat Free Monday)..
Vælger du at tage udfordringen op ved at gå “ALL IN” ved at holde Kødfri Januar .. ja, så bliver forskellen det større.
Skriv dig op til udfordringen og modtag en vegetarisk kogebog af Christian Bitz med 20 opskrifter, der gør måneden endnu lettere og lækrere at komme igennem.
Læs mere om KØDFRI JANUAR MED Christian Bitz
Vi glæder os til at høre om din Kødfri Januar 2018
Christian Bitz Simple

Chrisian 2

mindre kød 2018

Kød er en af de helt store klimasyndere – og især kød fra drøvtyggere som køer og får. Heldigvis oplever flere og flere mennesker glæden ved måltider, hvor kød ikke længere er det vigtigste. Det er blevet nemmere at få fat på lækre plantebaserede, proteinrige alternativer til kød, og stadig flere spiser mindre kød, eller intet kød overhovedet.

Vi kan nemlig selv gøre en forskel gennem de valg, vi træffer med indkøbskurven dag for dag, måltid for måltid. Plantebaseret kost er samtidig en sund måde at vise omsorg for vores børn og styrke vores familiers helbred, da mere grønt og mindre kød helt naturligt vil betyde mad med flere fibre, antioxidanter og C-vitaminer.

Supermarkeder udvider sortimenterne med kødfrie alternativer, og på det seneste er diskussionen om kødfrie dage i offentlige institutioner blevet mere levende end nogensinde.

Elitesportsudøvere som de amerikanske tennisstjerner Venus og Serena Williams har skåret ned på kødet og fortæller om mere velvære og bedre præstationer. Og herhjemme vil René Redzepi med det nye Noma skabe verdens grønneste gourmetrestaurant.

Når man forsøger sig med mindre kødspiseri, bliver man en del af en voksende trend, der vil være med til at definere den måde, vi spiser på i fremtiden.

I årtusinder er mennesket blevet næret af naturen. Kød var en del af den næring for mange, men sjældent på bordet hver  Pernilledag og den kvalitet der landede i munden på vores forfædre – havde levet et eget liv, havde en egen cyklus og et eget værd.

I dag ser de færreste HVAD de spiser. Vi tillægger det ingen sjæl og de omkostninger der følger med er store. På det nære plan og i den store sammenhæng: For helbredet, samvittigheden, de dyr der er en del produktionen og den jord, vores jord, hvor balancen ikke længer balancerer.

Men vi kan gøre en forskel. Gribe en enkelt dag om ugen og sætte et helt andet fokus. Gøre mandagen til en kødfri dag og på den måde være en del af et fællesskab, der rækker længere end egne behov.

I bondesamfundet havde man ’grøddage’. Lad os bruge den kødfrie dag til at  genindføre ’grød’dagen og/eller … ’grønt’ dagen? Sige til os selv, at nu gør vi noget ekstra godt. Giver systemet lidt ro og tilfører vores helbred lidt af al den mangfoldighed vi ellers er i fare for at gå glip af, fordi de fleste af os kører i nogle faste rutiner.

 Erstatter det vi ’plejer’ med en ny vilje … viljen til at ændre det, vi nu ved ikke længere er gangbart og med en respekt for det vi ved, vi er en del af.

Erstatter ’have’ med at ’give’.

Vanen med en anden vej.

En bedre vej.

Med venlig hilsen
Pernille Aalund
http://pernilleaalund.com/hosted/pernille.png

 

JUL

Glædelig Jul på Amager!

Kom forbi til et par timers Julehygge, kaffe – te – skønne kager og masse af julehumør.
Arrangementet er GRATIS

VIGTIGT: BEGRÆNSET ANTAL PLADSER. DU SKAL TILMELDE DIG VED AT SENDE EN SMS TIL 30643168
BEMÆRK: DU ER FØRST TILMELDT NÅR DU FÅR EN BEKRÆFTELSE PÅ SMS:

PROGRAM:

Julehygge, hyggesnak og netværk

En kort storytelling: om hvordan en plantebaseret kost ÈN dag om ugen, kan gøre en verden til forskel!

Tips og inspiration til grønne opskrifter og en sundere livsstil der skaber balance i hverdagen.

Q&A

Qviz med og vind en bogen “Go Green”
Vi trækker lod blandt deltagerne og vinderen får bogen med hjem.

Breaking The Plate Model!

16. November 2017

Breaking The Plate Model

Anja video

Se video >> https://www.facebook.com/nordicpressforyouth/videos/1800457313534130/

Anja madiværksætter

Hvem står bag videoen?

Anja er 26 år, bor på Nørrebro og er madiværksætter. Hun er ejer af madbloggen veganja.dk og viser derigennem, hvordan vi kan ændre vores perspektiver og udforsker nye plantebaserede ingredienser. Anja udfordrer vores traditionelle tanker ved at stille spørgsmål som: ”Har du nogensinde tænkt, at kikærtevand, som traditionelt set er et affaldsprodukt, kunne være et fødevareprodukt?”

Hvad er tanken bag videoen?

”Vi ønskede med filmen at sætte fokus på kødproduktion og dyrevelfærd i Norden. Danmark er det land i Norden med det største kødforbrug pr. indbygger og i en verden med klimaforandringer, er det vigtigt at sætte fokus på vores spisevaner som er en stor medspiller i udledningen af drivhusgasser. Danmark er langt foran på grønenergi, men på madfronten sakker vi bagud når vi sammenligner os selv med fx. Tyskland og USA.”

Veganja er Instagram: Instagramprofil @veganja_food