Hvem står bag Meat Free Monday Denmark

Her møder du vores frivillige i Danmark

Noura Mahfouz Kindler

Initiativtager og stifter af Meat Free Monday i Danmark

“At holde en kødfri dag om ugen er en ligetil og er en nem måde at gøre en forskel på. Det er noget som alle kan være med til store og små. Med få ændringer i vores madvaner og med mere omtanke i hverdagen, især når vi er i gang med at fylde vores madkurve med dagligevarer, kan vi bidrage til fornuftige løsninger til de udfordringer vi møder indenfor miljøet, sundheden og dyreetik.”

Derfor er Meat Free Monday en god start  – Noura


Screenshot 2019-02-25 at 4.34.38 PM

Julie & Jasmine

Vi studerer begge Global Nutrition and Health på Københavns professionshøjskole og vi brænder for bæredygtig mad, der samtidigt er smagfuldt og nærende. Hos Meat Free Monday har vi mulighed for at sprede budskabet om en grønnere fremtid på en måde, der fremmer fællesskabet og hvor alle kan være med. Derfor er vi utroligt glade for at være en del af bevægelsen, sammen med fantastiske passionerede Noura!


Jannie

Jannie Stibolt Holmgaard

Da jeg i 2015 for første gang var til Meat Free Monday foredrag med spisning, kom jeg med på en rejse, der ændrede mit liv. Oplysning om at mine madvaner har påvirkning på klimaet og at proteiner ikke nødvendigvis kommer fra dyr, gjorde så stort et indtryk på mig og fik mig skubbet kærligt og blidt i den rigtige retning. Det er svært at ændre vaner og derfor er jeg – med min baggrund som coach, kostvejleder og nu underviser i plantebaseret mad – ikke tvivl om, at Meat Free Monday er tryg start på en ny livstil Jeg brænder for at hjælpe andre og ikke mindst sprede det glade budskab om, at alle kan gøre en forskel til gavn for sundhed, klima og dyrene. Hvis du har lyst, kan du følge mig under navnet Jdynastiet på instagram. Her inspirerer jeg til grønne retter.


Rhonda

Rhonda Brendstrup, fotograf.

Rhondas store passion er at lave foto-kunst. Vegetar siden 1999 og veganer siden 5. december 2015
“Jeg elsker Meat Free Monday og alt det Noura har gjort for MFM her i Danmark! – Blid måde at blive introduceret for at leve uden at spise animalsk og passe bedre på alle levende sjæle.”

Rhonda Foto: http://www.rhonda.dk/


Becca Eritza Sluth  Becca

Sundhedsvejleder, psykoterapeut

“Spis levende mad og din krop bliver glad” Min passion er at lave smuk, farverig og indbydende mad.”

“Jeg vil gerne gå forrest og inspirere folk til, at sætte forbruget af friske grønsager og salater i vejret og minimer det daglige indtag af kød…jeg har været med i Meat Free Monday i en del år, det passer så fint i tråd med min livsstil og måde at sammensætte min kost på. Jeg startede Meat Free Monday i Holte for nogle år siden, det var så dejligt at opleve, hvor god en oplevelse mine gæster fik med skøn vegetarmad. Flere gik hjem og inviterede gæster til MFM efterfølgende og i de små cirkler, der vokser og vokser. Jeg er sidenhen flyttet til Langeland, hvor jeg inden længe starter Meat Free Monday.”

    Sund med Becca: http://sundmedbecca.dk/    B&B på Langeland: http://sundmedbecca.dk/beccashouse/

                                       


    

karina Høising 

Da jeg fandt ud af at Meat Free Monday skulle have hjælpe til at få udarbejdet en pjece, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg naturligvis skulle tilbyde min hjælp. Dels fordi Meat Free Monday har et vigtigt budskab, men også fordi jeg fik frie rammer til at sætte mit eget strejf på pjecen.
Jeg kan nemlig godt lide at vende tingene lidt på hovedet og gå mod strømmen uden klichér.

Det er som regel de skøre og skæve tanker, der fører til de bedste idéer, hvilket er heldigt eftersom jeg fra fødslen er udstyret med et vanvittigt hoved der gør, at jeg ser tingene fra nye vinkler, og i særdeleshed skæve vinkler. Hvad nu hvis…  Gad vide…  Kunne man…

Ud over et vanvittigt hoved, er jeg fra naturens side også krydret med en nysgerrighed for at skrue tingene sammen på nye og anderledes måder, hvilket gør at der konstant er et flow af kreative tanker i mit hoved, der kommer til udtryk gennem mine grafiske opgaver.


Katrine

Katrine Fjelding-Larsen

“Jeg er 28 år, og har en uddannelsesmæssig baggrund som professionsbachelor i ernæring og sundhed. Til daglig studerer jeg Medicinalbiologi og Sundhedsfremme på RUC. Min interesse for at lave frivilligt arbejde hos meatfree Monday ligger i at formidle det sundhed- og ernæringssmæssige aspekt i at skærer ned på kødet.”


signe

Signe Elisabeth Sloth

Signe arbejder med byttemarkeder i København og udbredelse af byttemarkeder på Københavnske folkeskoler www.byttemarked.nu . Derudover arbejder Signe som fotograf ved Zenafication film&foto www.zenafication.dk


14068450_1430191080341449_6886309072294787330_o

Søren Glad

Søren har været frivillig i Meat Free Monday siden maj 2015

“Jeg synes at Meat Free Monday er en genial måde, stille og roligt og uden at være fordømmende,  at gøre opmærksom på kødproduktionens påvirkning på klimaet , sundheden og dyrevelfærden. Så her kan jeg virkelig gøre en forskel.”


nina

Nina Fjelstrup

kontaktperson for Roskilde området

Nina har en lille drøm om at gøre Roskilde til den første danske by, som går ”all inn” for MeatFree Mondays.

Nina er revisor og arbejder derudover med både coaching og personlig udvikling. Hendes passion er at hjælpe iværksættere i gang, holder kurser og workshops efter WealthyMind Programmet.

”Jeg synes Meat Free Monday er en rigtig god ide. Mange mennesker vil jo rigtig gerne være med til at gøre noget for miljøet, men synes det er alt for uoverskueligt at skulle droppe kødet. Kan man derfor blot med en enkelt dag om ugen være med til at gøre en forskel, bliver det pludselig meget mere overkommeligt.” – Nina


10408573_10206212427207593_5647301741709305327_n(4)

Emma Mørup

Emma har været på filmskole, læser nu Geografi og Geoinformatik på Københavns Universitet og arbejder derudover med dokumentarfilm. Emmas store interesse er klima- og humanitære problemstillinger verden rundt – det er også derfor, at hun er frivillig hos Meat Free Monday, hvor hun primært tager sig af audio-visuelle opgaver.



Mira

Mira Malene Frank

Mira har været frivillig i Meat Free Mondays Denmark siden starten af 2015.

“Vi har ikke arvet Jorden af vores forældre – vi har lånt den af vores børn.
Den globale kødproduktion har store konsekvenser for klimaet og vores jord, men modsat mange andre mener Mira ikke, at hendes ret til at spise kød, går forud for hendes børnebørns ret til en sund og tryg verden at bo i. Mira ønsker derfor at gøre andre mere bevidste om, hvordan vores livsstil og spisevaner påvirker verden omkring os – og ikke mindst at inspirere dem til at gøre en indsats for at ændre på det. “Når mine børnebørn en gang spørger, hvad jeg gjorde for at ændre udviklingen, vil jeg gerne kunne sige, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne”.   www.mirasopskrifter.dk

 
Sven Ole

Ambassadør

Jeg er stolt af at være ambassadør for for Meat Free Monday,  Jeg bakker fulstændig op om Meat Free Mondays holdninger og visioner – Fantastisk at være en del af “The Global Movement”

Sven Ole Rosenkilde, opstarter af Veggieday, Danmark. Udvikler plantebaseret opskrifter, Driver Danmarks første veganske/vegetariske sportscafe samt grøn catering

Med Grønne hilsner, 

Sven Ole

Mere om vores budskab

Vores budskab er enkelt:
En dag om ugen, uden kød, kan gøre en verden til forskel!

Vi ønsker at udbrede kendskabet til Meatfree Monday og til det at holde en kødfri dag om ugen, til gavn for miljøet, sundheden og dyreetikken.

At øge folks bevidsthed om vigtigheden af at spise mindre kød, mere grønt og at leve på bæredygtig vis.

At inspirere og belyse om alternativer til kødbaserede måltider, i en ånd af fællesskab, med fokus på holdbare løsninger.

Miljøet: Iflg. en FN-rapport, står kødproduktionen for 51% af drivhusgasudledningen.

Sundhed: Iflg. Kræftens Bekæmpelse kan et lavere indtag af kød mindske risikoen for forskellige typer kræft og hjertekar sygdomme.

Meat Free Monday Denmark er en del af ”The Global Movement”.

Dyreetik: Den intensive kødproduktion resulterer i unødig lidelse for dyrene. Ydermere er der mange sundhedsmæssige såvel som dyrevelfærdsmæssige problemer forbundet med det konventionelle landbrug.

Ved at reducere vores kødforbrug sparer vi mange ressourcer, modvirker klimaforandringer, bliver ovenikøbet sundere og giver dyreetikken et skub i den rigtige retning.